مقاله زیر توسط دکتر ندا فرزانه مشاوره آنلاین متخصص روانپزشکی برای خوانندگان محترم سایتشان با عنوان ” 11 نکته کلیدی درمان حمله پانیک" نوشته شده است.

 

در مقاله ای که در سایت با عنوان " 11 نکته کلیدی درمان حمله پانیک " در سایت موجود است، نکات ابتدایی در مورد علل مرتبط، علایم و نشانه ها و توضیحات کلی داده شده است که علاقمندان به درمان حمله پانیک می توانند در ابتدا به این مقاله برای دانستن اطلاعات کلی مراجعه کنند.

درمان های دارویی و غیر داروئی

بخصوص بر اساس جدید ترین ترین تحقیقات انجام‌شده از سال ۱۹۸۰ به خصوص، درمان‌های موثرتری برای درمان قطعی اختلال هراس یافت شده‌است. با توجه به بررسی های انجام شده حمله پانیک، اکثر موارد طوری خود را نشان می دهد که به صورت یک وضعیت جدی و ترسناک نشان می دهد. خوشبختانه با توجه به بررسی های علمی انجام شده، هم اکنون گزینه‌های متعددی برای درمان اختلال هراس وجود دارد که بسیاری از این درمان ها نیز با نتایج درمانی خوبی همراه بوده اند که دکتر ندا فرزانه  دارای بورد تخصصی روانپزشکی در تهران تعدادی از مهمترین موارد را برای علاقمندان بیان می کند.

همان طوریکه بیان شد، "حمله اضطراب" بیماری است که خوشبختانه روش های درمانی زیادی در مورد درمان آن با توجه به پیشرفت علم روانپزشکی و روانشناسی وجود دارد. اگر بخواهیم به صورت کلی در مورد گزینه های درمانی "حمله پانیک" بیان کنیم، تعدادی از روشها وجود دارند که به صورت روش‌های غیر دارویی به صورت روان‌درمانی و هم روش‌های درمان دارویی وجود دارند. هم درمان دارویی و هم درمان غیر داروئی می تواند در درمان "حمله هراس" موثر باشند.

با توجه به بسیاری از نتایج مقاله های معتبر، بهترین روش درمانی قطعی حمله اضطراب ناگهانی به صورت درمان ترکیبی است که به صورت درمان چند وجهی است؛ یکی از روش های درمان غیر داروئی "حمله پانیک" که نوعی از همان "حمله اضطراب" نیز نامیده می شود، روش روان درمانی به صورت به اصلاح علمی "درمان شناختی - رفتاری" است که طبق بررسی های علمی به ویژه در درمان اختلال پانیک نیز بسیار موثر است.

به صورت اختصاری در مورد داروهایی که برای درمان "حمله پانیک" موثر است، می توان گفت که در میان داروها همان داروهای ضد اضطرابی به ویژه "مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین" بهترین داروها هستند. البته قابل ذکر است که تجویز دارو برای درمان اضطراب باید فقط و فقط زیر نظر روانپزشک و با صلاحدید روانپزشک تجویز شود. یکی دیگر از انواع داروها که می تواند در درمان "حمله هراس" در موارد وم موثر باشند، داروهای آرام بخش هستند که حتما فقط باید در زمان مشخصی که روانپزشک برای فرد تجویز می کند، استفاده شود. بر اساس بررسی های انجام شده در مورد درمان موثر حمله پانیک باید گفت که خوشبختانه به طور کلی با درمان مناسب زیر نظر تیم سلامت روانی روانپزشک و روانشناس، پاسخ به درمان خوب است.

با توجه به مطالعات آماری، بیماری های اضطرابی در دسته بیماریهای شایع روان‌پزشکی است که اغلب در صورتی که درمان نشود، امکان دارد که طولانی شود که متاسفانه در اغلب موارد به ندرت بدون مداخله پزشکی حل می‌شود. بسیاری از بیماران مبتلا به اختلال هراس در ابتدا با علایمی از جمله درد سینه، تهوع، یا سرگیجه، مراجعه می‌کنند. این بیماری می تواند که عوارض زیادی داشته باشد و ممکن است اگر که درمان نشود، تاثیرات منفی قابل‌توجهی بر روی رابطه با دوست، فامیل و اطرافیان، شغل و کیفیت زندگی فرد بگذارد. در طول دو دهه گذشته، پیشرفت‌های قابل‌توجهی در درمان اختلال هراس صورت‌گرفته است، و اکنون طیف وسیعی از انتخاب‌های درمانی در دسترس است.

 

آیا رواندرمانی می تواند حملات هول را متوقف کند؟

بر اساس بعضی از نتایج مقاله های علمی رواشناختی، مشخص شده است که روان درمانی که به اصلاح در جمع نیز به عنوان " گفتار درمانی" نیز در میان مردم از آن گفته می شود، روان درمانی ممکن است به آرام کردن سیستم اعصاب مرکزی کمک کند. آزمایشات نشان می دهند که تعدادی از مواد شیمیایی مرتبط با استرس در بدن، مانند کورتیزول، بعد از انواع روان درمانی ها کاهش می یابند. اگر این مواد اضطراب زا کاهش یابند، آن گاه حملات هول نیز کاهش خواهند یافت. روان درمانی شخص را قادر می کند تا با مشکلاتش کنار آید، احساسات خود را درک کند و رفتارهای خود  را تجزیه و تحلیل کند. همه موارد فوق باعث کاهش حملات هول می شوند. البته اکثر بیماران مبتلا به اختلال هول که برای اولین بار تحت رواندرمانی قرار می گیرند، از مشکلات خود آگاهی ندارند. مثلا اینکه از اینکه در روان درمانی فرد می فهمد که با رئیس خود مشکل دارد و از او عصبانی هست یا اینکه از مرگ پدر خود ناراحت بوده  یا نگران آینده هست که بعد از اینکه این موارد را در مورد خودش متوجه می شود ممکن است که کاملاً متعجب شود. روان درمانی به فرد مبتلا به اضطراب اجازه می دهد تا از موارد فوق آگاه شود یا اینکه مثلا  روان درمانی به بیماران کمک می کند تا رفتارهای مخرب خود را زیر نظر "روانکاو" تشخیص داده و اصلاح کنند.

 

​​​​​11 توصیه‌ ساده برای کنترل حمله پانیک:

 

  1. مهم نیست که چقدر در مورد حملات وحشت زده خود احساس ضعف و یا عدم کنترل بکنید، مهم است بدانید که راه کارهای زیادی هست که می‌توانید برای کمک به خودتان انجام دهید. .
  2. درباره ترس و اضطراب خود بیشتر یاد بگیرید.  شما یاد می‌گیرید که با اینکه در زمان حمله پانیک بسیار حالتان بد می شود اما گذرا است.
  3. از سیگار کشیدن،مصرف الکل و خوردن کافئین اجتناب کنید.

 

در مورد تاثیرات منفی قهوه بر روی حمله پانیک باید گفت که قهوه و سایر محرک ها، سیستم اعصاب مرکزی را فعال می کنند و مصرف زیاد قهوه باعث ایجاد حملات هول می شوند. بیمار می تواند بعد از درمان مجدداً قهوه بنوشد، اما بهتر است که در شروع تشخیص و درمان از نوشیدن مواد حاوی کافئین، نوشابه های گازدار و چای پر رنگ خودداری کند. با اینکه چای سبز، کافئین ندارد اما گاهی بعضی از انواع آن حاوی مواد شیمیایی مانند رافدرین هستند که ممکن است باعث اغاز یک حمله هول شوند. بنابراین بهتر است که قبل از مصرف نوشیدنی های خاص به دقت راهنمای آن ها را در مورد داشتن موادی حاوی کافئین مطالعه کرد.

 

  1. اگر که سیگاری هستید، با ترک سیگار حمله پانیک کمتر می شود.
  2. از مصرف داروهایی که حاوی محرک‌ها هستند، و نیز مواد غذایی و داروهای اضطراب زا اجتناب کنید.
  3. یاد بگیرید چگونه تنفس خود را کنترل کنید.
  4. تکنیک‌های آرام سازی اعصاب را تمرین کنید.
  5. هنگامی که به طور منظم ورزش کنید، فعالیت‌هایی مثل یوگا، مدیتیشن و روش های آرام سازی می تواند از حمله پانیک جلوگیری کند.
  6. با خانواده و دوستان خود روابط اجتماعی خود را بیشتر کنید.
  7. اگر احساس می‌کنید فردی را ندارید که به او در زمانی که حالتان به خاطر حمله پانیک مراجعه کنید، می توانید توسط روانپزشک خود به صورت آنلاین ویزیت شوید.
  8. به طور منظم نرمش کنید. نرمش نوعی روش سالم طبیعی اضطراب است بنابراین سعی کنید حداق20دقیقه در بیشتر روزها نرمش کنید.

توصیه نهایی این مقاله

 

دکتر ندا فرزانه روانپزشک به عنوان توصیه نهایی برای درمان حمله پانیک بیان می کند که  بی خوابی می تواند از طریق  تحریک هورمون های خاص یا سایر مواد شیمیایی در بدن باعث وقوع حملات هول می شود. بنابراین افرادی که مبتلا به بی خوابی هستند نیز نیاز دارند که در مواردی که پزشک برای درمان لازم بداند، تحت بررسی های لازم تشخیصی مثل آزمایش خون،  پلی سومنوگرافی، نقشه مغزی یا نوار مغز قرار بگیرند تا بتوان به روش های دارویی یا غیرداروئی تحت نظر روانپزشک و روانشناس درمان شود.

دکتر ندا فرزانه

منبع:

۱۱ نکته کلیدی درمان حمله پانیک

===============================================================================================

کاردرمانی همدان     

کاردرمانی قائمشهر     

کاردرمانی کرمانشاه     

کاردرمانی بوشهر     

کاردرمانی بوشهر     

کاردرمانی پرند     

کاردرمانی سردشت     

کاردرمانی بم     

کاردرمانی کرمانشاه     

کاردرمانی ایلام   

 کاردرمانی همدان     

کاردرمانی اهواز     

کاردرمانی پرند     

کاردرمانی کرمان     

کاردرمانی اصفهان     

کاردرمانی دبی     

کاردرمانی شهریار     

کاردرمانی شیراز     

کاردرمانی گرگان     

کاردرمانی اسلامشهر     

کاردرمانی قم     

گفتاردرمانی سنندج   

گفتاردرمانی سنندج     

گفتاردرمانی بابل     

گفتاردرمانی ساوه     

گفتاردرمانی دبی     

گفتاردرمانی همدان     

گفتاردرمانی آبادان     

گفتاردرمانی بوکان     

گفتاردرمانی کرمان     

گفتاردرمانی پرند     

گفتاردرمانی ایلام     

گفتاردرمانی سردشت     

گفتاردرمانی صومعه سرا     

گفتاردرمانی دزفول     

گفتاردرمانی شوشتر     

گفتاردرمانی بهارستان     

گفتاردرمانی گراش     

گفتاردرمانی بوشهر     

گفتاردرمانی کرمان     

سمعک رودهن     

سمعک ساوه     

سمعک ماکو     

سمعک تالش     

سمعک بندرعباس     

سمعک قم     

سمعک پردیس     

سمعک سنندج     

سمعک رباط کریم   

آندسکوپی اصفهان     

کلونوسکوپی اصفهان     

گوارش و کبد اصفهان     

متخصص گوارش و کبد اصفهان     

متخصص تغذیه شیراز     

متخصص ارتوپدی شیراز     

ارتوپدی شیراز     

متخصص ارتوپدی اهواز     

ارتوپدی اهواز     

متخصص داخلی اهواز     

داخلی اهواز     

متخصص گوش و حلق و بینی بوشهر     

گوش و حلق و بینی بوشهر     

روانپزشک تهران     

متخصص اعصاب و روان تهران     

متخصص ن زایمان و نازایی رشت     

ن زایمان نازایی رشت     

متخصص ن زایمان نازایی تهران     

ن زایمان و نازایی تهران     

سمعک زرین شهر     

روانشناسی قم     

روانشناسی پردیس     

ارتوپدی فنی خمینی شهر     

رادیولوژی تهران     

سونوگرافی تهران     

رادیولوژی اصفهان     

سونوگرافی اصفهان     

مشاوره تهران     

===============================================================================================


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها